تهران اشنایدر

تهران اشنایدر
تهران اشنایدر

انواع سنسور کدام اند؟

انواع سنسور کدام اند؟

انواع مختلفی از سنسور ها یا حسگر ها وجود داشته که از کاربردی ترین تجهیزات الکتریکی به حساب می آیند و در تمامی صنایع گوناگون به کار می روند. تقریبا می توان گفت به صورت روزانه با انواع سنسور ها که در اغلب صنایع مورد استفاده قرار می گیرند در تماس هستیم. انواع سنسور ها را می توان در خانه ها، اداره ها، انواع ماشین ها، آزمایشگاه ها، نیروگاه ها، رستوران ها، رایانه ها و … یافت. در این مطلب از تهران اشنایدر همراه ما باشید تا شما را با انواع سنسور اشنایدر آشنا کنیم.

سنسور چیست؟

سنسور Sensor برگرفته از Sens بوده که در لغت به معنای حسگر یا حس کننده است. همان طور که از نام این قطعه مشخص بوده، در واقع نوعی المان حس کننده است که کمیت های فیزیکی همچون حرارت، دما، رطوبت، فشار و … را تبدیل به کمیت های آنالوگ یا دیجیتال می کند. انواع سنسور ها در دستگاه های اندازه گیری گوناگون برای افزایش دقت و سرعت به کار می روند.

حسگر ها جزء پرکاربرد ترین تجهیزات اتوماسیون صنعتی به حساب می آیند که برای ماشین ها عملکردی مشابه حواس پنجگانه انسان ها دارند. در صنعت و انجام فرآیند های کاری مانند ساخت یک محصول در خطوط تولید، برای افزایش سرعت و دقت نیاز است که تجهیزات و ماشین آلات موجود در خطوط تولید به صورت اتوماتیک، به ترتیب و با دقت مورد نیاز ما کار را انجام دهند.

به همین دلیل سنسور ها به کار می روند تا با نصب در جاهای مختلف بتوانند کار مورد نظر را مطابق با نیاز ما انجام دهند. قابلیت اتصال سنسور ها به دستگاه های مختلف از جمله PLC و کاربرد هایی که دارند سبب شده است تا بخشی جدا نشدنی از دستگاه های اتوماتیک محسوب شوند. اما انواع سنسور کدامند؟

انواع سنسور کدام اند؟

سنسور ها نیز دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام از آن ها کاربردی ویژه و متفاوت در اندازه گیری دارند. این قطعات پر کاربرد به صورت کلی به دو دسته سنسور های تماسی و سنسور های غیر تماسی یا مجاورتی دسته بندی می شوند که در ادامه هر کدام از این انواع سنسور را معرفی می کنیم.

  • سنسور های تماسی

عملکرد حسگر های تماسی از طریق تماس مکانیکی بوده که روش استفاده از آن ها به همراه کلید های قطع و وصل است. این نوع از سنسور ها خود نیز به دو نوع مختلف دسته بندی می شوند که با نام های تشخیص تماس و حسگر فشار و نیرو معروف هستند.

  • سنسور های غیر تماسی یا مجاورتی

همان طور که احتمالا متوجه شده اید این نوع دقیقا بر عکس سنسور های تماسی بوده و با وجود فاصله و بدون نیاز به اتصال می توانند کار کنند. عملکرد سنسور های مجاورتی بدین گونه است که به محض نزدیک شدن قطعه سریعا فعال می شوند. به همین دلیل سرعت عمل و سطح پیچیدگی سنسور های مجاورتی به نسبت سنسور های تماسی بالاتر بوده و یکی از دلایل محبوبیت این مدل در صنعت، طول عمر بالای آن ها است که کاربرد های زیادی نیز دارد.

سنسور چه قابلیت هایی دارد؟

What-capabilities-does-the-sensor-have

در رابطه با قابلیت هایی که انواع سنسور ها ارائه می دهند می توان به موارد زیادی از جمله سرعت بالای سوئیچینگ، طول عمر بالا، عدم نیاز به فشار و نیرو، استفاده در محیط های مختلف با انواع شرایط و عدم ایجاد نویز هنگام سوئیچینگ اشاره کرد.

  • سرعت سوئیچینگ بالا

در مقایسه با کلید های مکانیکی، سنسور ها از سرعت سوئیچینگ بالایی برخوردار هستند. به گونه ای که سرعت سوئیچینگ برخی از آن ها تا KHz25 می رسد.

  • طول عمر زیاد حسگر ها

طول عمر حسگر ها قابلیت بعدی آن ها بوده که این موضوع ناشی از عدم نفوذ آب، گرد و غبار، روغن و همینطور کنتاکت مکانیکی است.

  • عدم نیاز به فشار و نیرو

عملکرد سنسور ها به گونه ای است که با توجه به آن ها هنگام نزدیک شدن سنسور ها نیاز به فشار و نیروی زیادی ندارید.

  • قابل استفاده در محیط های کاری مختلف با شرایط سخت

سنسور ها قابلیت استفاده در شرایط و محیط های مختلف با فشار زیاد، دمای بالا، روغنی، اسیدی و … را دارند. حتی برخی از این حسگر ها می توانند در شرایط کاری بسیار سخت همچون حرارت و رطوبت بالا یا حتی شرایط خطرناک که امکان انفجار نیز وجود دارد هم کار کنند.

  • عدم ایجاد نویز هنگام سوئیچینگ

هنگام سوئیچینگ به دلیل استفاده از نیمه هادی ها در طبقه خروجی، شاهد ایجاد نویز های مزاحم نبوده و می توان موقعیت قطعه را به صورت کاملا دقیق تعیین و سیگنال مربوطه را بدون تماس با قطعه ارسال کرد.

 

انواع سنسور بر اساس نوع عملکرد

به صورت کلی انواع سنسور را می توان بر اساس نوع عملکردشان به دسته های زیر تقسیم کرد که در ادامه هر کدام از آن ها را معرفی می کنیم:

  • سنسور القایی

سنسور القایی

شاید به جای نام سنسور های القایی نام سنسور های الکترومغناطیسی را زیاد شنیده باشید و دلیل این که با این نام نیز شناخته شده اند این است که متشکل از مدار های مغناطیسی هستند. اما در رابطه با این سنسور ها توجه داشته باشید که به فلز حساسیت دارند و تنها زمانی که در مقابل فلزات قرار بگیرند عکس العمل نشان می دهند.

هنگامی که سنسور های القایی در مقابل فلزات قرار می گیرند به اجزایی مانند رله ها، سیستم های اندازه گیری، مدار های کنترل الکتریکی و شیر های برقی، فرمان مستقیم ارسال می کنند. اما در رابطه با کاربرد این سنسور ها می توان به استفاده در ردیاب های فلزی، تشخیص بسته بودن درب آسانسور، کارواش های اتوماتیک، چراغ راهنمایی، کنترل ترافیک جاده ها و سایر صنایع مختلف اشاره داشت.

اگر می خواهید درباره ی تفاوت های سنسور القایی و سنسور خازنی بیشتر بدانید، سری به مقاله ی بررسی تفاوت سنسور خازنی و سنسور القایی نیز بزنید.

  • سنسور مغناطیسی

سنسور مغناطیسی

یکی از انواع سنسور های مجاورتی یا غیر تماسی، سنسور مغناطیسی نامیده می شود که نسبت به میدان مغناطیسی در اطراف آهنربای الکتریکی یا دائمی حساسیت نشان می دهد. هنگامی که یک میدان مغناطیسی مانند میدان مغناطیسی آهنربای دائم به کنتاکت های تیغه ای شکل سنسور های معناطیسی نزدیک شود، جذب این میدان مغناطیسی خواهند شد. از ویژگی های این نوع از سنسور ها می توان به مجاورتی یا غیر تماسی بودن آن ها اشاره کرد که در قطب نما، ردیابی موقعیت، امور نظامی، اندازه گیری سرعت چرخش و … مورد استفاده قرار می گیرند.

  • سنسور نوری

سنسور نوری

یکی دیگر از انواع سنسور ها، سنسور نوری است که به سه دسته یک طرفه بدون آینه، یک طرفه با آینه یا رفلکتور و دو طرفه تقسیم بندی می شوند. این سنسور ها همانطور که از نامشان مشخص است با حس کردن اشعه های نور و سنجیدن آن ها به سیگنال های الکتریکی تبدیلشان می کنند.

این نوع از انواع سنسور ها که با نام سنسور های اپتیکال نیز شناخته می شوند به دلیل مزیت های زیادی مانند مقاومت بالا، کیفیت بالا، قیمت پایین و … به شدت کاربر پسند هستند. حسگر های نوری در سیستم های امنیتی، حمل و نقل، پزشکی و محیط زیست جهت شناسایی تغییرات مهم، دارو سازی، صنایع نیرو و … به کار می روند.

  • سنسور جریانی

در برخی از مدارات الکترونیک نیاز به اندازه گیری جریان وجود دارد که استفاده از سنسور های جریان در این جا بسیار کاربردی است. حسگر جریان که یکی از انواع سنسور ها بوده، بر اساس حلقه بسته فناوری سنسور ها در بسیاری از اشیای روزمره مانند دکمه های آسانسور حساس لمسی و لوازم دیگر به کار می روند.

  • سنسور خازنی

سنسور خازنی

حال باید بدانید که سنسور خازنی چیست؟ یکی از انواع سنسور های بدون تماس و بدون کنتاکت الکتریکی که کاربرد زیادی در زمینه اتوماسیون صنعتی دارد، سنسور خازنی است. بیش تر اوقات این نوع سنسور در مقابل غیر فلزات، عمل می کند. ایده اصلی تولید و ساخت حسگر های خازنی شباهت زیادی به سنسور های القایی دارد. اما مزیت سنسور خازنی نسبت به القایی، قابلیت تشخیص اشیا عایق است.

این نوع سنسور ها نیز در دو نوع اصلی دیجیتال و آنالوگ وجود دارند که متشکل از قسمت های اشمیت تریگر، دمدولاتور، تقویت خروجی و اسیلاتور هستند. اما در رابطه با کاربرد این نوع از انواع سنسور می توان به کنترل سطح در مخازن پودر، مایعات، شمارش یا تشخیص موارد فلزی و غیر فلزی، غلات، کنترل درست بسته بندی و … اشاره داشت.

  • سنسور شیمیایی

یکی دیگر از انواع سنسور ها، سنسور شیمیایی بوده و همان طور که از نامش می توان فهیمد، وظیفه آنالیز مواد شیمیایی موجود در مایعات و هوای تنفسی را دارد. از این سنسور ها برای بهداشت و سلامت عمومی در کلان شهر ها و شهر های صنعتی استفاده می شود. بدین صورت که عناصر سمی و مواد مضر موجود در هوا را شناسایی و اندازه گیری می کند.

  • سنسور مقاومتی

به عنوان یکی دیگر از انواع سنسور می توان به سنسور های مقاومتی اشاره کرد. نوع مقاومتی سنسور ها به عنوان دستگاه الکترومکانیکی یا مبدل هایی به کار می رود که تغییرات مکانیکی را به سیگنال الکتریکی تبدیل می کند. این سنسور ها معمولا در ابزار دقیق به کار می روند و ترمیستور ها، مقاومت های سنجش نیرو، سنسور های فلکس و مقاومت وابسته به نور نمونه هایی از بعضی حسگر های مقاومتی هستند.

سنسور ولتاژی

اصلی ترین کاربرد سنسور های ولتاژی شامل تشخیص و اندازه گیری میزان ولتاژ DC و یا AC است. زمانی که این سنسور ها وجود ولتاژ را تشخیص دهند، اقدام به ارائه سنسور خروجی به صورت سیگنال های ولتاژ آنالوگ، آلارم های صوتی و سطوح جریان می کنند.

این نوع سنسور ها می توانند منبع ولتاژ را تعیین، نظارت و کنترل کنند. همچنین سنسور های ولتاژی برای اندازه گیری سطوح ولتاژی DC یا AC به کار می روند. بدیهی است که ورودی این نوع سنسور ولتاژ بوده و خروجی آن می تواند سیگنال های صوتی، سوئیچ ها، فرکانس، سیگنال ولتاژ آنالوگ، سطح جریان آنالوگ یا حتی خروجی های فرکانس باشد.

  • سنسور حرارتی

سنسور حرارتی یکی دیگر از انواع سنسور ها بوده که با توجه به تنوع خود، کاربرد های بسیار زیادی را در زمینه های مختلف دارد. در صنعت یکی از مهم ترین کمیت های فیزیکی که وجود دارد، دما یا درجه حرارت است که سنسور های متنوعی به منظور اندازه گیری دقیق دمای اجسام یا درجه حرارت محیط ساخته شدند. ترموکوپل ها، RTD و ترمیستور از مهم ترین انواع سنسور های حرارتی هستند که در حال حاضر وجود دارند و به صورت گسترده مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع سنسور را از کجا بخریم؟

برای خرید انواع سنسور، فروشگاه ها و مراکز خرید زیادی وجود دارند که اقدام به ارائه خدمات کرده اند و می توانید به آن ها مراجعه کنید. اما توصیه می شود که حتما به مراکز خرید یا نمایندگی های معتبر همچون تهران اشنایدر مراجعه کنید تا از اصل بودن و با کیفیت بودن محصولات خریداری شده اطمینان کامل را داشته باشید. تهران اشنایدر یکی از بزرگ ترین نمایندگی های کمپانی اشنایدر بوده که در تهران واقع شده و با حضور کارشناسان فوق تخصص و مجرب در زمینه تامین قطعات، فروش و مشاوره محصولات کمپانی اشنایدر فعالیت می کند.

سخن پایانی

سنسور ها یکی از قطعات پرکاربرد در صنعت هستند که برای اندازه گیری مقادیر و پارامتر های گوناگون فیزیکی به کار می روند و به صورت کلی دارای دو نوع تماسی و مجاورتی هستند. اما دسته بندی سنسور ها بر اساس نوع پارامتر اندازه گیری، منبع توان، تکنولوژی مورد استفاده برای عملکرد سنسور، محل نصب، نوع خروجی، نوع ساختمان و نوع عملکرد نیز صورت می گیرد که سبب به وجود آمدن انواع سنسور ها شده است. شما می توانید برای خرید انواع سنسور ها با کارشناسان فروش ما در تهران اشنایدر در ارتباط باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا