مهم ترین کاربرد چراغ سیگنال مربوط به نمایش وجود یا عدم وجود برق بوده و این چراغ به خوبی قطع یا وصل بودن کلید و وارد مدار شدن خازن به مدار را مورد بررسی قرار می دهد. از این رو آشنایی با کاربرد انواع چراغ سیگنال ضرورت داشته و نقش مهمی در افزایش راندمان ماشین آلات مورد نظر دارد. در این مطلب از تهران اشنایدر ضمن معرفی چراغ سیگنال و انواع آن، مهم ترین کاربردهای این محصول را بررسی کرده و شما را با نکات خرید انواع مختلف آن آشنا می کنیم.
چراغ سیگنال چیست؟ و انواع آن کدام اند
لامپ سیگنال یا چراغ سیگنال به عنوان یکی از تجهیزات به کار رفته در تابلو برق، نقش هشدار دهندگی داشته و از بدنه پلاستیکی، لامپ و یک درپوش رنگی تشکیل شده است. در نمونه های قدیمی، این لامپ به صورت رشته ای و در نمونه های جدید به صورت LED طراحی شده است. این چراغ ها مجهز به قاب و پیچ و مهره بوده و می توانند بر روی بدنه ماشین آلات صنعتی نیز نصب شوند.
به طور کلی ولتاژ کاری چراغ سیگنال بین 3 تا 220 ولت قرار داشته و این چراغ دارای رنگ های مختلف است. کاربرد انواع چراغ سیگنال نیز به ولتاژ کاری و رنگ آن بستگی دارد. از این رو انواع چراغ سیگنال شامل رنگ های سفید، سبز، زرد، آبی و قرمز است. در واقع کارایی چراغ سیگنال به این بستگی دارد که روشن شدن آن بر روی درب تابلو به چه دلیل رخ داده و نشان دهنده چه علامت یا اخطاری است.
در واقع کاربرد انواع چراغ سیگنال بر اساس ولتاژ، قطر و رنگ بندی متفاوت است. چراغ سیگنال بر اساس ولتاژ به صورت 24 ولت، 48 ولت، 110 ولت و 220 ولت طراحی شده و قطر آن 22 یا 16 میلی متر است. بر اساس رنگ بندی نیز به صورت سبز، سفید، زرد، آبی یا قرمز به تولید می رسد. در این میان رنگ سفید برای نمایش وضعیت جریان DC به کار رفته و به هنگام فعال شدن تغذیه مدار فرمان روشن می شود. از طرفی کلید سبز رنگ به هنگام قرارگیری در حالت OPEN یا باز مورد استفاده قرار گرفته و رنگ قرمز نشان دهنده حالت CLOSE یا بسته است. در صورت قرار گرفتن کلید در حالت FALT یا خطا نیز از رنگ زرد استفاده می شود.
مهم ترین کاربردهای چراغ سیگنال کدامند؟
لامپ علامت دهنده یا چراغ سیگنال در تمام دستگاه های صنعتی، تابلو فرمان و تابلوهای توزیع به کار گرفته می شود. این چراغ نشان دهنده روشن بودن، خاموش بودن یا عیوب دستگاه بوده و در ولتاژ های مختلف ۲۴ تا ۲۲۰ ولت مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار که برای نشان دادن وجود ولتاژ در مدار به کار می رود، برای جریان های AC و DC مناسب است. به طور کلی می توان گفت که کاربرد انواع چراغ سیگنال در مدار قدرت و مدار فرمان متفاوت است.
کاربرد چراغ سیگنال در مدار قدرت
چراغ سیگنال به روش اتصال ستاره یا ۴ سیم به جهت مطمئن شدن از وجود جریان سه فاز بر روی تابلوی توزیع انرژی مورد استفاده قرار گرفته و در جلوگیری از خطر ناشی از دو فازه شدن شبکه ها در سر راه هر فاز نقش دارد. جریان سه فازه به دنبال بسته شدن کلید اصلی تابلو برقرار شده و در صورت قطع یک فاز، منجر به خاموش شدن لامپ همان فاز می شود.
کاربرد چراغ سیگنال در مدار فرمان
چراغ سیگنال به همراه بوبین کنتاکتور امکان مشخص کردن روشن یا خاموش بودن دستگاه را فراهم می کند. از این رو کاربرد انواع چراغ سیگنال در کارخانه ای که امکان کار کردن همزمان تعداد زیادی ماشین را فراهم کرده است، دیده می شود. لامپ سیگنال در مدار فرمان به صورت موازی با بوبین کنتاکتور به کار رفته و با شروع به کار کردن کنتاکتور روشن می شود. از این رو چراغ سیگنال برای اطلاع از قطع شدن مدار در برابر جریان اضافی در مداری که دارای رله حرارتی است به کار گرفته می شود.
در این میان کاربرد انواع چراغ سیگنال بسته به رنگ آن متفاوت است. رنگ قرمز نشان دهنده عملکرد غیر عادی سیستم بوده و ممکن است برای توقف یک ماشین در حالت اضافه بار رخ دهد. در مقابل رنگ زرد به معنی احتیاط بوده و ممکن است در صورت رسیدن درجه حرارت یا جریان به مقداری معین نشان داده شود. از طرفی رنگ سبز نشان دهنده موقعیت نرمال بوده و به هنگام آماده بودن ماشین برای راه اندازی روشن می شود. همچنین رنگ سفید نمایشگر لامپ سیگنال بوده و نرمال بودن برنامه کار را مشخص می کند. آبی نیز کاربردهای خاصی داشته و می تواند در عملکردهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرد.
مهم ترین المان ها برای انتخاب چراغ سیگنال مناسب
پس از آشنایی با کاربرد انواع چراغ سیگنال و انجام دادن بررسی های کافی برای انتخاب بهترین محصول، معرفی مهم ترین عوامل موثر در انتخاب یک چراغ سیگنال مناسب در اولویت است. عواملی مانند میزان ولتاژ، رنگ، شرایط محیطی، ابعاد و اندازه، لوازم جانبی مورد نیاز، نمایش وجود یا عدم وجود برق در تابلو برق، روشن و خاموش بودن کلید، وارد شدن خازن به مدار، نمایش تریپ و نمایش خطا کمک می کنند بهترین چراغ سیگنال را بخرید. در این میان توجه به برند محصول نیز بسیار مهم بوده و یکی از مهمترین المان های خرید چراغ سیگنال است. پیشنهاد ما محصولات برند اشنایدر الکتریک بوده و آشنایی با ضرورت استفاده از انواع چراغ سیگنال نیز اهمیت بالایی دارد.
سخن پایانی
در این مقاله ضمن معرفی کاربرد انواع چراغ سیگنال مهمترین کاربردهای استفاده از این دستگاه را مورد بررسی قرار دادیم. این چراغ های سیگنال یکی از مهم ترین قطعاتی هستند که برای هشدار در تجهیزات صنعتی کاربرد دارند. در آخر پیشنهاد می کنیم با توجه به پارامتر های مهم و تاثیر گذار در خرید انواع چراغ سیگنال، متناسب با بودجه و نیاز خود بهترین محصول را انتخاب کنید. شما می توانید در تهران اشنایدر، بهترین و با کیفیت ترین چراغ های سیگنال را با قیمتی مناسب بخرید.