تهران اشنایدر

صفر تا 100 کنتاکتور تک فاز

کنتاکتور تک فاز

کنتاکتور تکفاز یک سوئیچ کنترل شده الکتریکی است که حجم کمی دارد. همچنین برای قطع و وصل مدار قدرت مناسب بوده و در کلید زنی مدار الکتریکی قدرت مورد استفاده قرار می گیرد. در این میان آشنایی با کنتاکتور تک فاز و بررسی شیوه عملکرد کنتاکتور اشنایدر لازم و ضروری بوده و در افزایش کارایی انواع کنتاکتور موثر است.

آشنایی با کنتاکتور تک فاز

آشنایی با کنتاکتور تکفاز

کنتاکتور چیست و چه کاربردی دارد؟ یکی از مهمترین تجهیزات برقی به کار رفته در محیط های مختلف، کنتاکتور تک فاز است. این قطعه در کلید زنی مدار قدرت کاربرد داشته و در افزایش ایمنی و راندمان دستگاه نقش دارد. در واقع کنتاکتور تکفاز نوعی سوئیچ کنترل شده الکتریکی است که برای قطع و وصل مدار قدرت مورد استفاده قرار می گیرد. این کلید اندازه کوچکی داشته و بسیار کم صدا است. از طرفی آمپراژ مناسبی داشته و نیازی به تعمیر و نگهداری ندارد. همچنین امکان کنترل و مدیریت سیستم یا مدار مورد نظر از راه دور را فراهم کرده و دچار ساییدگی مکانیکی نمی شود. به علاوه عملکرد صحیح و دقیقی داشته و مطابق با جدیدترین فناوری های روز دنیا و بر اساس استانداردهای جهانی به تولید می رسد.

کنتاکتور تک فاز در ساخت کنترل کولرهای گازی، پمپ و موتورهای آبیاری، سیستم های روشنایی و… کاربرد داشته و در تامین امنیت محیط موثر نقش دارد. از طرفی عملکردی مشابه با رله داشته و به منظور ایجاد یا قطع ارتباط بار و منبع تغذیه مورد استفاده قرار می گیرد. کنتاکتور تکفاز با پوشش دادن رنج وسیعی از جریان های کم تا هزاران آمپر در استارتر تجهیزاتی مثل موتورها و ترانسفورماتور ها به کار می رود. از طرفی ماژول های مختلفی داشته و جایگزین مناسبی برای کنتاکتور های فرمان و حتی رله های شیشه ای است. از این رو به صورت تک پل دو پل طراحی شده و با تحریک مدار فرمان امکان تغییر وضعیت را فراهم می کند.

اجزای یک کنتاکتور تک فاز

کنتاکتور تکفاز به صورت کوچک و بی صدا طراحی شده و شامل رله و دیگر اجزا است. این دستگاه از بوبین، هسته ثابت فلزی، هسته متحرک فلزی، فنر بازگشت هسته متحرک، تیغه های قدرت و تیغه های کمکی با نام های NO و NC تشکیل شده است. به طور کلی سه بخش اصلی کنتاکتور تک فاز شامل تیغه، بوبین و قاب عایق است. تیغه دارای دو نوع قدرت و فرمان است. تیغه قدرت به عنوان کنتاکت اصلی باعث عبور جریان قدرت شده و تیغه فرمان در بخش فرمان به کار می رود. این تیغه ها پس از اینکه توسط سیم پیچ حامل جریان تحریک شدند، دچار تغییر شرایط می شوند. در این میان کنتاکتور تکفاز توسط موادی همچون نایلون، باکالیت و… عایق بندی شده و باعث جلوگیری از خطرات برق گرفتگی یا ورود گرد و غبار، چربی، آب و… می‌ شود. از طرفی بوبین نوعی سیم پیچ است که برای اتصال فیزیکی تیغه های رسانا به کار رفته و وظیفه باز و بسته شدن کنتاکتور به وسیله ایجاد نیروی مغناطیسی را بر عهده دارد.

کنتاکتور تک فاز چگونه کار می کند؟

کنتاکتور تکفاز چگونه کار می کند؟

کنتاکتور تکفاز کیفیت ساخت بالایی داشته و از طراحی مناسبی‌ برخوردار است. این قطعه صدای کمی تولید کرده و جایگزین بسیار خوبی برای کنتاکتور سه فاز است. از طرفی امکان قطع و وصل کنتاکتور توسط یک بوبین یا سیم پیچ مغناطیسی را فراهم می کند. بوبین ضمن تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مغناطیسی باعث قطع و وصل میدان الکترومغناطیسی می شود. جریان موجود در کنتاکتور باعث برق دار شدن بوبین شده و سپس با ایجاد یک میدان مغناطیسی، هسته در حال حرکت قسمتی از آن را جذب می کند. در واقع برای راه اندازی مدار فرمان، برقرار کردن یک ارتباط ایمن از خروجی فیوز به ورودی کنتاکتور لازم و ضروری بوده و باعث افزایش راندمان در دستگاه هایی با جریان های بالا می شود.

تفاوت کنتاکتور تک فاز و سه فاز

همانطور که می دانید رله ها برای کاربردهای سوئیچینگ ولتاژ پایین استفاده می شوند و کنتاکتور ها نقش مهمی در کاربردهای سوئیچینگ ولتاژ بالا دارند. در این میان اجزای تشکیل دهنده کنتاکتور تکفاز و سه فاز مشابه یکدیگر است اما استفاده از کنتاکتور سه فاز ممکن است زیبایی تابلو برق و پنل شما را به خطر بیندازد. همچنین هزینه بالایی داشته و نیاز آن به نگهداری و تعمیر به صورت دائمی است. از طرفی امکان دارد به خوبی در بازار پیدا نشود و پس از نصب باعث ایجاد سر و صداهای زیادی شود. در این مرحله، برای کسب اطلاعات بیشتر راجع به کنتاکتور سه فاز، مقاله ی صفر تا 100 کنتاکتور سه فاز را مطالعه نمایید.

با توجه به این موارد بهترین راه این است که وقتی مصارف شما تک فاز است، از کنتاکتور تک فاز استفاده شود تا ابعاد تابلوی شما به صورت استاندارد در نظر گرفته شود. شیوه نصب کنتاکتور تک فاز شبیه کنتاکتور سه فاز است و این دستگاه از یک سیم در بخش ورودی و یک سیم در بخش خروجی تشکیل شده است. کنتاکتور تکفاز برای جریان های برق AC و DC مناسب بوده و طراحی ظاهری، قیمت و جریان عبوری آن شبیه دیگر انواع کنتاکتور است. همچنین به صورت ماژول طراحی شده و ممکن است از نوع دو پل یا چهار پل باشد.

از کجا و چه برندی کنتاکتور بخریم؟

از کجا و چه برندی کنتاکتور بخریم؟

بهترین مارک کنتاکتور در صنعت چیست؟ یکی از مهمترین نکات خرید کنتاکتور تک فاز مربوط به انتخاب برند آن است. خوشبختانه محصولات برند اشنایدر الکتریک کیفیت ساخت بالایی داشته و از قیمت مناسبی برخوردار هستند. از طرفی انواع مختلفی داشته و کاربردهای وسیعی دارند. به علاوه قدرت قطع بالایی داشته و از دوام و ماندگاری زیادی برخوردار هستند. این قطعات طراحی استاندارد و مناسبی داشته و امکان قطع و وصل شدن تا ۳۶۰۰ بار در ساعت را فراهم می کنند. از این رو مجهز به قابلیت اتصال به شبکه بوده و می‌ توانند در جریان های مختلف به کار روند.

در این میان یکی از بهترین نمایندگی های فروش محصولات برند اشنایدر الکتریک، فروشگاه اینترنتی تهران اشنایدر است. شما می توانید برای تهیه انواع کنتاکتور تکفاز به سایت تهران اشنایدر مراجعه کرده و برای انتخاب بهترین محصول راهنمایی شوید. سپس مطابق با بودجه و نیازتان خرید مناسبی را تجربه کرده و به افزایش بازدهی یا راندمان پروژه های مختلف کمک کنید‌. در این شرایط با تضمین اصالت کالا، باعث حفظ ایمنی محیط می شوید.

تهران اشنایدر با داشتن چندین سال تجربه آماده است تا علاوه بر تضمین بهترین قیمت، امکان دریافت خدمات پس از فروش مناسب را فراهم کند. این فروشگاه پشتیبانی گسترده ای داشته و در تلاش است تا رضایت حداکثری مشتریان خود را به دست بیاورد. از این رو یکی از بهترین گزینه ها برای خرید انواع کنتاکتور تک فاز محسوب می شود.

سخن پایانی

در این مقاله کنتاکتور تک فاز و نحوه عملکرد آن را بررسی کردیم. همچنین ضمن معرفی اجزای این قطعه، تفاوت های انواع کنتاکتور را مورد بررسی قرار دادیم. در پایان پیشنهاد می‌ کنیم با مراجعه به سایت تهران اشنایدر، مشخصات فنی محصولات مختلف را مقایسه کرده و پس از بررسی هر کدام مطابق با بودجه و نیازتان بهترین کنتاکتور تکفاز را خریداری کنید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا