تهران اشنایدر

با نشانه های خرابی کنتاکتور آشنا شوید!

با نشانه های خرابی کنتاکتور آشنا شوید

خرابی کنتاکتور AC، یک مسئله جدی در سیستم‌ های الکتریکی است که نیازمند شناخت دقیق ساختار این نوع کنتاکتور می باشد. با توجه به اهمیت کنتاکتور AC برای مدیریت جریان متناوب در دستگاه‌ های الکتریکی، دانستن نشانه های خرابی کنتاکتور AC و روش‌های جلوگیری از آن ضروری می باشد.

در این مقاله از تهران اشنایدر، نشانه های خرابی کنتاکتور اشنایدر AC، علائم آن و دلایلی که در میان است را بررسی خواهیم کرد.

کنتاکتور AC چیست و چه کاربردی دارد؟

قبل از هرچیز باید بدانیم کنتاکتور چیست و چه کاربردی دارد؟ کنتاکتور AC برای مدیریت جریان متناوب طراحی شده‌ است و در اتوماسیون صنعتی کاربردهای زیادی دارد. این‌ کنتاکتور قدرتمند و قابل اعتماد بوده و در کنترل ماشین‌آلات مختلف، عملکرد بهینه را فراهم می‌کند. کنتاکتور AC از ورق ‌های فولادی سیلیکونی ساخته شده است و دارای یک حلقه اتصال کوتاه در انتهای هسته استاتیک است که این موضوع به از بین بردن لرزش و نویز آهنربای الکتریکی کمک می‌کند.

کنتاکتور AC چیست و چه کاربردی دارد؟

نشانه های خرابی کنتاکتور AC که نباید نادیده بگیرید

خرابی کنتاکتور AC می‌تواند آسیب‌های پرهزینه و جبران ناپذیری را به دستگاه شما وارد کند. بنابراین بسیار مهم است که با علائم خرابی کنتاکتور AC آشنا شوید، تا درصورت بروز مشکل در آن، پیش از آنکه خیلی دیر شود متوجه علت شده و به آن رسیدگی کنید.

در این بخش به بررسی علائم و نشانه‌هایی می‌پردازیم که به شما درباره‌ی خرابی کنتاکتور AC اطلاع می‌دهند:

·        داغ شدن بیش از حد کنتاکتور AC

یکی از اولین نشانه های خرابی کنتاکتور AC، داغ شدن بیش از حد است. همانطور که در ابتدا اشاره شد، کنتاکتورهای AC به عنوان اجزای اساسی در اتوماسیون صنعتی برای کنترل و مدیریت دستگاه‌ ها، ماشین ‌آلات و تجهیزات الکتریکی به کار می‌روند و به بهبود کارایی و ایمنی در صنایع مختلف کمک می‌کنند.

گرمای بیش‌ازحد می‌تواند به طور قابل توجهی بر عملکرد و همچنین طول عمر کنتاکتور AC تأثیر بگذارد. ورود جریان بیش از ظرفیت نامی کنتاکتور، سرمایش یا تهویه ناکافی، یا دمای بالای محیط می‌توانند از نشانه های خرابی کنتاکتور AC باشند. بنابراین اگر متوجه داغ شدن بیش‌ از حد کنتاکتور AC خود شدید، هر چه سریعتر کنتاکتور را خاموش کرده و مشکل را بررسی کنید.

·        ذوب شدن کنتاکتور AC

یکی دیگر از علائم خرابی کنتاکتور AC، ذوب شدن به علت شوک الکتریکی است. در این شرایط، آثار ذوب شدن یا سوختگی و تغییر رنگ در کنتاکتور مشاهده می شود.

این موضوع ممکن است به علت وجود اضافه بار بر روی کنتاکت کنتاکتور، وجود جسم خارجی یا شیء فلزی بر روی سطح تماس و یا کم بودن فشار فنر کنتاکت باشد. درصورت مشاهده‌ی این علائم، باید سریعاً جریان برق را قطع نموده و سپس اقدام به تعمیر یا تعویض کنتاکتور AC خود نمایید.

توصیه می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر، مقاله ی مشخصات فنی و اجزای کنتاکتور اشنایدر را نیز بخوانید.

·        صداهای نامنظم در کنتاکتور AC

درصورت خرابی کنتاکتور AC، ممکن است صداهای نامنظم و غیرعادی را بشنوید. این صداها معمولاً به‌دلیل کثیف بودن نقاط اتصال، ضعیف شدن کویل و یا شل بودن اتصالات قسمت های مختلف آن اتفاق می‌افتد. بنابراین اگر متوجه چنین صداهایی در کنتاکتور AC خود شدید، بهتر است قبل از آسیب رسیدن به سایر قطعات ، کنتاکتور AC خود را بررسی و درصورت نیاز تعمیر کنید.

·        اتصال کوتاه شدن کنتاکتور AC

اتصال کوتاه شدن، یکی دیگر از نشانه های خرابی کنتاکتور AC می باشد. اگر جرقه گیر (Arc chute) دچار آسیب یا افتادگی شده و اتصال کوتاه در طرفِ بار، باعث ایجاد اتصال کوتاه می شود. همچنین قرار گرفتن دستگاه در یک فضای پر از گرد و خاک، گاز های خورنده و رطوبت باعث ایجاد اتصال کوتاه در کنتاکتور AC می شود.

·        قطع و وصل نشدن به موقع کنتاکتور AC

اگر کنتاکتور AC به درستی عمل نکند و به موقع قطع و وصل نشود، ممکن است نشانه ای از خرابی دستگاه باشد. این مشکل می تواند به علت اضافه بار و یا آسیب دیدگی قطعات داخلی کنتاکتور باشد. درصورت بروز این مشکل، بهتر است اقدام به تعمیر یا تعویض کنتاکتور AC خود نمایید.

علت خرابی کنتاکتور AC چیست؟

علت خرابی کنتاکتور AC چیست؟

از جمله دلایلی که باعث خرابی کنتاکتور AC می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1.     اضافه بار و جریان‌های اتصال کوتاه

اضافه بار و اتصال کوتاه، از علت های خرابی کنتاکتور AC می باشد. در موارد اتصال کوتاه، جریان الکتریکی به شدت افزایش یافته، که موجب گرمای بیش از حد و آسیب به کنتاکتور می‌شود.

برای حل این مشکل، بهتر است کنتاکتور متناسب با بار الکتریکی انتخاب شود و همچنین باید از محافظ‌های اضافه بار استفاده شود.

2.     کویل‌های ضعیف

کویل ها، در صورت خرابی و آسیب دیدگی، قابل تعمیر نیستند و باید تعویض شوند. اما تعویض کویل ها اغلب پیچیده می باشد. در این صورت بهتر است ابتدا ولتاژ ورودی را تنظیم کنید. سپس در صورت آسیب دیدگی کویل، آن را تعویض کنید و کویل جدید و مناسب برای کاربرد خود را تهیه کنید.

3.     فرسایش

استفاده طولانی مدت از کنتاکتور AC، می‌تواند منجر به فرسایش تدریجی و خرابی آن شود. نوسان و تغییرات ولتاژ بالا، کلیدزنی مداوم و شوک الکتریکی ناشی از نوسانات بار می‌توانند موجب خرابی کنتاکتور شوند.

4.     استفاده در شرایط نامناسب

وجود خاک، گرد و غبار، رطوبت و دیگر ذرات در محیط نصب کنتاکتور AC، می‌تواند منجر به آلودگی کنتاکتور شود که در نهایت باعث خرابی آن می شود. همچنین استفاده از کنتاکتور، در شرایطی که دما یا رطوبت محیط  زیاد است، می‌تواند منجر به آسیب رسیدن به آن شود.

5.     نصب نادرست

نصب نادرست و غیرستاندارد کنتاکتور AC، می‌تواند باعث ایجاد فشار غیرمعمول بر روی کنتاکتور و درنهایت خرابی آن شود.

بیشتر بخوانید: ساده ترین روش تعمیر کنتاکتور در شرایط خاص

چگونه می‌توان از خرابی کنتاکتور AC جلوگیری کرد؟

چگونه می‌توان از خرابی کنتاکتور AC جلوگیری کرد؟

برای جلوگیری از خرابی کنتاکتور AC، بهتر است به موارد زیر توجه کنید تا با رعایت آن‌ها دچار دردسرهای ناشی از خرابی کنتاکتور خود نشوید:

  • نگهداری و بررسی دوره‌ای منظم: در صورتی‌که خرابی کنتاکتور AC به ‌موقع رفع نشود، ممکن است هزینه‌ای به مراتب بالاتر از تعمیر و تعویض کنتاکتور به بار بیاورد. بنابراین بهتر است به ‌صورت دوره‌ای و منظم کنتاکتور AC خود را بررسی کنید و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.
  • بررسی میزان بار مصرفی: اطمینان حاصل کنید که بار تجهیزاتی که به کنتاکتور AC وصل می‌شوند، دارای مقادیر مجاز و متناسب هستند. اتصال بارهای بیش از ظرفیت کنتاکتور، می‌تواند منجر به خرابی آن شود.
  • نصب صحیح: کنتاکتور AC را طبق دستورالعمل ‌های تولید کننده و در مکان‌های مناسب نصب کنید تا بهترین عملکرد را داشته باشد.
  • استفاده از کنتاکتورهای با کیفیت: بهتر است از کنتاکتورAC با کیفیت و استاندارد استفاده کنید تا عمر مفید آن افزایش یابد و احتمال خرابی کاهش یابد. به همین علت، ما کنتاکتور اشنایدر را به شما پیشنهاد می کنیم.

با رعایت این نکات و نگهداری منظم، می‌توانید از خرابی زودرس کنتاکتور AC خود جلوگیری کنید و عمر مفید آن را افزایش دهید.

مطالعه بیشتر : مهمترین مزایا و معایب کنتاکتور

استفاده از کنتاکتورهای با کیفیت

سخن پایانی

در نهایت، در صورتی‌که خرابی کنتاکتور AC به‌ موقع رفع نشود، ممکن است مشکلات جدی تر و هزینه‌ای به مراتب بالاتر از تعمیر و تعویض کنتاکتور به بار بیاورد. بنابراین توصیه می شود در صورت مشاهده‌ ی هریک از نشانه های خرابی کنتاکتور AC، که در این مقاله به آن پرداختیم، در اسرع ‌وقت به آن رسیدگی کنید.

نمایندگی اشنایدر در لاله زار تهران، می‌تواند به شما در خرید یک کنتاکتور باکیفیت کمک کند. پس اگر قصد تعویض و خرید یک کنتاکتور با کیفیت بالا را دارید، پیشنهاد می‌کنیم برای کسب اطلاع و خرید کنتاکتور اشنایدر به صورت مستقیم به نمایندگی اشنایدر واقع در لاله زار جنوبی یعنی تهران اشنایدر مراجعه کنید. همچنین برای خرید غیرحضوری کافیست به سایت ما مراجعه کرده و به راحتی خرید خود را به ثبت برسانید. توجه داشته باشید که کلیه محصولات تهران اشنایدر دارای گارانتی 18 ماهه می باشند.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا