کنتاکتور یک کلید قطع بار خودکار است که در جریان های بالا کاربرد داشته و برای روشن خاموش کردن مدار الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد. در این میان آشنایی با مزایا و معایب کنتاکتور و ضرورت استفاده از این دستگاه بسیار مهم و قابل توجه است زیرا امکان کنترل انواع موتور را فراهم کرده و موارد استفاده از کنتاکتور اشنایدر را به شما یادآور می شود.
آشنایی با کنتاکتور
پیش از بررسی مزایا و معایب کنتاکتور و آشنایی با ضرورت استفاده از آن، بهتر است بدانیم کنتاکتور چیست و چه کاربردی دارد؟ کنتاکتور یکی از مهمترین اجزای مدارهای فرمان الکتریکی است که به عنوان کلید الکترومغناطیسی در ماشین های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از این رو در راه اندازی و کنترل بهتر ماشین ها نقش داشته و شرایط فرمان سیستم از راه دور را فراهم می کند.
کنتاکتور از یک بویین الکتریکی و یک قسمت متحرک تشکیل شده و در اثر برق دار شدن بوبین، باعث ایجاد خاصیت مغناطیسی می شود. پس از جذب شدن قسمت متحرک به سمت خود، امکان اتصال تیغه های طرفین کنتاکتور فراهم شده و در غیر این صورت قسمت متحرک به وسیله یک فنر به سمت بالا هدایت می شود. در این میان وجود کنتاکت های کمکی عایق شده نیز که باز یا بسته شدن آن ها وابسته به تغییر وضعیت قسمت متحرک است، لازم و ضروری به نظر می رسد.
به طور کلی آشنایی با مزایا و معایب کنتاکتور و بررسی اجزای تشکیل دهنده این دستگاه بسیار مهم و قابل توجه است. یک کنتاکتور استاندارد مجهز به 3 کنتاکت اصلی و چند کنتاکت فرعی است. کنتاکت اصلی نقش تغذیه مدار مصرف کننده را بر عهده داشته و کنتاکت فرعی برای مدار فرمان به کار می رود. در واقع می توان گفت که کنتاکتور یک کلید الکترومغناطیسی است که با اعمال ولتاژ مورد نظر، باعث باز و بسته شدن کنتاکت ها می شود. از این رو عملکرد این دستگاه مربوط به قطع و وصل مدار قدرت در پی دریافت سیگنال از مدار فرمان است.در این مرحله برای کسب اطلاعات بیشتر سری به مقاله ی مشخصات فنی و اجزای کنتاکتور اشنایدر بزنید.
با مزایای استفاده از کنتاکتور آشنا شوید
به هنگام بررسی مزایا و معایب کنتاکتور و دریافت راهنمایی برای خرید این دستگاه، آشنایی با ضرورت استفاده از کنتاکتور بسیار مهم و قابل توجه است. در واقع کنتاکتور امکان کنترل مصرف کننده از راه دور و توسط چند محل را فراهم می کند. از طرفی طول عمر بالایی داشته و از دوام و ماندگاری مناسبی برخوردار است. همچنین به لحاظ حفاظتی مطمئن تر بوده و ایمنی زیادی دارد.
این دستگاه استهلاک کمی داشته و در جلوگیری از خطرات وصل ناگهانی برق موثر است. همچنین امکان ایجاد مدار فرمان در مراحل مختلف برای مصرف کننده را فراهم کرده و سرعت بالایی در قطع و وصل جریان قدرت دارد. از طرفی نصب ساده و راحتی داشته و باعث افزایش سطح ایمنی در کارخانه ها و دیگر اماکن صنعتی می شود.
کنتاکتور گرمای زیادی تولید نکرده و به خنک کننده احتیاجی ندارد. از این رو برای جریان برق AC و DC مناسب بوده و در شرایط مختلف دمایی عملکرد صحیح و دقیقی دارد. از طرفی قطعه ای پر استفاده در صنایع مختلف است که جایگزین مناسبی برای کلیدهای دستی محسوب می شود.
به طور کلی در بحث بررسی مزایا و معایب کنتاکتور می توان گفت که این دستگاه دارای یک اصل عملیاتی ساده بوده و از ظرفیت بارگذاری بالایی برخوردار است. همچنین بسیار جمع و جور بوده و به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است. از طرفی انواع گوناگونی داشته و در تغییر سریع جریان موثر است.
معایب استفاده از کنتاکتور
برای تکمیل بررسی مزایا و معایب کنتاکتور و دریافت راهنمایی برای انتخاب بهترین دستگاه، آشنایی با معایب و نقص های کنتاکتور لازم و ضروری است. در واقع کنتاکتور هیچ عملکرد حفاظتی نداشته و فاقد قطع کننده مدار است. از طرفی تحت تاثیر نویز و لرزش قرار گرفته و در شرایط سخت محیطی امکان استفاده را ندارد. در این میان کنتاکت های این دستگاه به راحتی جوش داده شده و کویل ها به راحتی سوخته می شوند. بنابراین رتبه ورودی کنتاکتور بالا نبوده و تکنولوژی آن جدید نیست. فرسودگی اجزای این دستگاه نیز می تواند منجر به خوردگی شود و کنتاکتور فاقد هر گونه عملکرد ارتباطی است. از طرفی دمای بیش از حد منجر به کاهش وزن می شود و ممکن است باعث تاثیر منفی هارمونیک بر روی سیم پیچ شود.
کنتاکتور به راحتی تحت تاثیر نویز و نوسان برق قرار نمی گیرد و تیغه های اتصال آن به شدت در معرض آسیب دیدگی است. از طرفی متصل شدن ولتاژ برای وصل شدن آن ضروری بوده و احتمال زنگ زدگی و خوردگی آن وجود دارد. به طور کلی در بحث بررسی مزایا و معایب کنتاکتور و آشنایی با قابلیت های این دستگاه، متوجه می شویم که کنتاکتور مزایای بیشماری داشته و معایب محدود آن در مقایسه با کلید های دستی قابل چشم پوشی است. از این رو تا زمانی که فناوری های جدیدی پا به عرصه نگذاشته اند، این دستگاه بهترین انتخاب محسوب می شود.
در این مرحله، مطالعه ی مقاله با نشانه های خرابی کنتاکتور آشنا شوید ، نیز برای شما مفید خواهد بود.
از کجا و چه برندی کنتاکتور بخریم؟
اکنون که با مزایا و معایب کنتاکتور آشنا شدید، می خواهیم بدانیم بهترین مارک کنتاکتور در صنعت چیست؟ به طور کلی در میان شرکت ها و برندهای مختلف، اشنایدر الکتریک از اعتبار بالایی برخوردار است. محصولات این برند مطابق با جدیدترین فناوری های روز دنیا طراحی شده و مجهز به استانداردهای جهانی هستند. از طرفی کیفیت ساخت بالایی داشته و دوام و ماندگاری مناسبی دارند.
کنتاکتور های اشنایدر ساخت کشور فرانسه بوده و قیمت مناسبی دارند. این دستگاه ها قدرت قطع بالایی داشته و در صنعت برق بسیار پرکاربرد هستند. از این رو در ساختمان های اداری یا بازرگانی و برای کنترل مرکزی تاسیسات بزرگ روشنایی مورد استفاده قرار می گیرند.
در این میان فروشگاه اینترنتی تهران اشنایدر، یکی از بهترین نمایندگی های فروش محصولات این برند است که انواع گوناگونی از کنتاکتور را پوشش می دهد. این فروشگاه دارای یک تیم حرفه ای و متخصص بوده و امکان آشنایی با مزایا و معایب کنتاکتور را فراهم می کند. از طرفی پشتیبانی گسترده ای داشته و کالاهای مختلف را با خدمات پس از فروش مناسب در اختیار مشتری قرار می دهد.
سخن پایانی
در این مقاله مزایا و معایب کنتاکتور و ضرورت استفاده از این دستگاه را بررسی کردیم. در پایان پیشنهاد می کنیم با مراجعه به نمایندگی مجاز محصولات اشنایدر، مطابق با بودجه و نیاز خود کنتاکتور مناسبی را خریداری کرده و از عملکرد دقیق و بدون نقص آن بهره مند شوید.