تهران اشنایدر

تهران اشنایدر
تهران اشنایدر

مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری؛ مزایا و معایب هر یک

مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری؛ مزایا و معایب هر یک

فیوز ها و کلید های مینیاتوری دو نمونه از وسایل محافظت از مدارات هستند که جهت حفاظت از هر وسیله ای در مقابل آسیب های ناشی از اتصال کوتاه به کار برده می شوند. استفاده از این دو سبب کاهش احتمال وقوع خطا نمی شوند اما قابلیت جلوگیری از عواقب نامطلوب خطاهای الکتریکی را دارند که در این مطلب از تهران اشنایدر به مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری اشنایدر می پردازیم.

فیوز چیست و چه کاربردی دارد؟

فیوز Fuse به آن دسته از قطعات و تجهیزاتی گفته می شود که از لوازم و وسایل برقی در برابر نوسانات و تغییرات غیر معمول جریان الکتریکی محافظت می کند. با عبور جریان و اضافه بار الکتریکی فیوز واکنش نشان می دهد و پس از آن اقدام به قطع مدار می کند. در نتیجه هنگام عبور جریانی بیش از حد مجاز با عکس العمل به موقع مانع از آسیب رسیدن به وسایل و تجهیزات برقی می شود.

فیوز متشکل از یک رشته فلزی و یا نوار نازک است که با قرار گیری در درون یک محفظه در نقش مدار شکن یا استابلایزر از صدمه دیدن لوازم برقی و مدارات الکتریکی جلوگیری می کند. در ادامه مقاله مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری لازم به ذکر است که مدل های متنوعی از Fuse ها متناسب با نوع نیاز و نحوه کاربری طراحی، تولید و در بازار عرضه می شود.

فیوز اشنایدر

مهم ترین کاربرد های فیوز

فیوز ها و سایر قطعات حفاظتی در حال حاضر به صورت گسترده و بسیار وسیع در مصارف متنوع و مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند. استفاده در لوازم و وسایل الکتریکی از مهم ترین موارد کاربردی این تجهیزات است که هنگام وجود نوسان و یا اضافه بار و جهت جلوگیری از صدمه دیدن، به منظور قطع جریان برق به کار گرفته می شوند.

از دیگر موارد کاربردی و حائز اهمیت فیوز می توان به دستگاه های الکتریکی و تابلو برق، کنسول های بازی و خودرو ها اشاره داشت. لازم به ذکر است که در کالا های دیجیتال و گجت های هوشمند همچون لپ تاپ ها و گوشی های تلفن همراه نیز ردپای این قطعه به چشم می خورد. از دیگر کاربرد های فیوز ها که در مقیاس بسیار وسیعی استفاده می شود، در تجهیزات الکتریکی پرتابل، هارد دیسک، اسکنر ها و … است.

در ادامه مقاله مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری که به کاربرد های Fuse پرداخته ایم، لازم به ذکر است که این قطعه در خازن ها، سیستم های توزیع برق، مبدل ها و ترانسفورماتور های قدرت نیز کاربرد دارند. موارد کاربری این قطعه به همین موارد ختم نشده و در پک های باتری، دوربین های دیجیتال، سیستم های تهویه، مانیتور ها و بسیاری دیگر از وسایل و سیستم های الکترونیکی و الکتریکی نیز به کار می روند.

ReadingCircuitBreaker

کلید مینیاتوری چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

پس از آشنایی با Fuse ها جهت مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری بهتر است با MCB ها نیز آشنایی پیدا کنید که هر دوی این قطعات در سایت تهران اشنایدر موجود هستند. پس اگر می خواهید بدانید کلید مینیاتوری چیست؟ با ما همراه باشید. امروزه برای قابلیت اطمینان بالاتر و محافظت بهتر از MCB یا کلید های مینیاتوری به جای فیوز ها استفاده می شود. این کلید ها می توانند در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه ناشی از اضافه جریان از مدار و آسیب رسیدن به آن محافظت کنند.

کلید های مینیاتوری تشخیص جریان اضافه را به وسیله دو قطعه فلز نیمه هادی انجام می دهند، بدین صورت که هر چقدر مصرف کننده جریان بیشتری را بکشد، فلز گرم تر شده و در نهایت با خم شدن ارتباط مدار را قطع می کنند. این کلید تشخیص جریان اتصال کوتاه را نیز به وسیله یک سیم پیچ با تعداد دور کم و قطر زیاد انجام می دهد.

کاربرد کلید های مینیاتوری

در ادامه مقاله مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری لازم به ذکر است که MCB ها کاربری های بسیار زیادی را با توجه به حفاظت هایی که انجام می دهند داشته که در زیر 0 تا 100 کاربرد کلید مینیاتوری را به طور خلاصه بیان کرده ایم:

  • استفاده گسترده در ورودی تابلو های برق خانگی
  • جهت محافظت از مدارات موتور های الکتریکی
  • جهت حفاظت از مصارف روشنایی در ساختمان های مسکونی و تجاری
  • مورد استفاده در کاربرد های صنعتی همچون ترانسفورماتور ها و مدارات قدرت موتور ها
  • حفاظت از مدارات PLC، مدارات ترانسفورماتور های الکتریکی
  • استفاده در سیستم های گرمایشی
  • مورد استفاده در انتهای خطوط توزیع سیستم های ولتاژ ضعیف
  • محافظت از قطعات نیمه هادی
  • مورد استفاده به همراه کلید های محافظ جان جهت قطع جریان های نشتی

مزایا و معایب فیوز

فیوز ها نیز مانند سایر قطعات دارای یک سری مزایا و معایب هستند که جهت استفاده از آن ها بهتر است با این موارد آشنایی داشته باشید. در ابتدا مزایای استفاده از فیوز ها را که می توانید آن ها را از تهران اشنایدر خریداری کنید، بیان می کنیم:

  • فیوز ها دارای قیمت مقرون به صرفه ای هستند و در واقع ارزان ترین نوع حفاظت در مدار های الکتریکی به حساب می آیند.
  • عدم نیاز فیوز ها به تعمیر و نگهداری
  • این قطعات به صورت وسیعی در بازار موجود هستند و دسترسی به آن ها راحت است.
  • داشتن عملکرد ساده و بدون هیچگونه پیچیدگی از دیگر مزایای فیوز ها محسوب می شود.
  • این قطعات جریان زیاد اتصال کوتاه را بدون ایجاد هیچ گونه گاز، سر و صدا، شعله و یا دود قطع می کنند.
  • فیوز ها دارای زمان کارکرد بسیار کوچک تری به نسبت عملکرد کلید های قطع مدار هستند.

Fuse ها در کنار مزایایی که ارائه می دهند دارای یک سری معایب نیز هستند که در ادامه مقاله مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری آن ها را بیان می کنیم:

  • از آن جایی که فیوز یک بار مصرف است در صورت خراب شدن باید حتما با یک نمونه جدید جایگزین شود در حالی که سایر تجهیزات محافظتی مجددا به مدار بر می گردند.
  • هنگامی که فیوز ها در حین اتصال کوتاه می سوزند، زمان تعویض آن ها ممکن است زیاد باشد که در این مدت مدار به صورت کلی قطع خواهد بود.

مزایا و معایب کلید مینیاتوری

پس از بیان مزایا و معایب Fuse ها در ادامه مقاله مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری نوبت به بررسی مزایا و معایب MCB ها رسیده است:

  • کلید های مینیاتوری امروزه به صورت وسیعی در بازار موجود هستند و در دسترس افراد قرار دارند.
  • قابلیت استفاده مجدد MCB ها یکی از مزایای فوق العاده آن ها به حساب می آید که با کاهش نیاز به تعمیر و نگهداری یکی از موارد مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری به حساب می آید.
  • کلید های مینیاتوری به عنوان یک وسیله محافظتی همچون قطع کننده عمل می کنند که نسبت به اتصال کوتاه، شرایط اضافه بار و گرمای بیش از حد به سرعت واکنش نشان می دهند.
  • هزینه نگهداری و تعویض MCB ها به نسبت Fuse ها کمتر است که این مورد نیز در مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری می تواند قابل بحث باشد.
  • کلید مینیاتوری دو عملکرد بسیار مهم و حیاتی حفاظت و قطع در مدار برق را دارد که می تواند مانع از آسیب دیدن وسایل شود.

اما MBC ها دارای یک سری معایب نیز هستند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن هزینه اولیه بیشتر به نسبت فیوز ها
  • این کلید ها ممکن است در برخی مواقع عملکرد درستی نداشته باشند.
  • فاقد کانتکت کمکی هستند.
  • برای مصارف خانگی و کوچک می توانید از MCB ها استفاده کنید و کلید های اتوماتیک کامپکت برای مصارف بزرگ و صنعتی کاربرد دارند.

تفاوت های کلید مینیاتوری و کلید اتوماتیک

تفاوت های کلید مینیاتوری و فیوز

پس از آشنایی با Fuse ها و MCB ها، کاربرد و مزایا و معایب آن ها حال نوبت به مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری رسیده است که در این بخش به آن می پردازیم:

  • اولین موردی که در مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری بررسی می کنیم این است که MCB ها هنگام بروز شرایط نا به سامان به صورت اتوماتیک مدار شامل اتصال کوتاه و اضافه بار را قطع می کنند. فیوز ها از دقت عمل کمتری نسبت به کلید های مینیاتوری برخوردارند و به همین دلیل می گویند که حساسیت Fuse ها نسبت به MCB ها کمتر است.
  • یکی دیگر از مزایای MCB ها که می تواند ملاک خوبی برای مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری باشد، این است که هنگام بروز خطا یا مشکل در مدار، تریپ می کند و قطع می شود. از این رو می توان متوجه شد که خطا در کدام قسمت از مدار الکتریکی رخ داده و دارای مشکل است. اما در رابطه با فیوز ها در چنین شرایطی باید کل Fuse قطع و یا سیم آن کنترل شود و به صورت کلی مدار را بررسی کرد.
  • در مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری یکی دیگر از مواردی که می توان بیان کرد، امکان استفاده مجدد از آن هاست. کلید های مینیاتوری پس از قطع بدون آسیب دیدن، بعد از رفع خطا می توانند به سرعت و بدون هزینه، مدار را مجددا وصل کنند. اما فیوز ها از آن جایی که قابل تعمیر نیستند باید تعویض شوند و یک فیوز جدید در مدار نصب شود.

سخن پایانی

کلید های مینیاتوری و فیوز ها از مدار های الکتریکی در برابر انواع خطا ها و اتصال کوتاه محافظت می کنند، چرا که این خطا ها بسیار مخرب بوده و مدار ها نیز در برابر آن ها آسیب پذیر هستند. در این مقاله به مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری پرداختیم تا متناسب با نیازمندی خود تصمیم گیری بهتری داشته باشید. با مقایسه فیوز و کلید مینیاتوری می توان گفت هر دو یک کار مشابه و حفاظت از مدار را انجام می دهند اما قابلیت ها و اصل عملکرد آن ها با یکدیگر متفاوت است. شما می توانید کلید مینیاتوری اشنایدر را از فروشگاه اینترنتی تهران اشنایدر خریداری کنید و برای کسب اطلاعات بیش تر با تیم پشتیبانی این فروشگاه در ارتباط باشید.

۱
۲
۳
۴
۵
میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا